Vanaf 1 september gaat de SmaakRoute Zwolle van start. Dé beste ambachtelijke Smaakwinkels van Zwolle hebben collectief de handen ineen geslagen en nodigen jou uit om te komen proeven! Bij elke winkel krijg je een passionele uitleg en mag je lekker proeven. Bovendien krijg je lekkers mee voor in je goodiebag. Leuk om gezellig samen te doen met je vrienden, familie of bedrijf.

Tijdens de streekmarkt De Smaak van Zwolle zal de SmaakRoute Zwolle feestelijk geopend worden.
Streekmarkt  11:00 – 17:00
Feestelijke opening: 11:30

Locatie:
Doepark Nooterhof
Goertjesweg 1
8013 PA Zwolle
Routebeschrijving

Dit is de derde streekmarkt van 2013 die Doepark Nooterhof in samenwerking met Slow Food Zwolle organiseert. Ook dit keer laten producenten uit Zwolle en omgeving u hun produkten laten zien, proeven en verkopen.

Het begint inmiddels een traditie te worden: aan het eind van de zomervakantie naar streekmarkt De Smaak van Zwolle in Doepark Nooterhof. Een bijzondere streekmarkt, waar u als bezoeker alleen standhouders aantreft die uit Zwolle en de regio (binnen een straal van 30 km) . Doepark Nooterhof organiseert deze streekmarkt samen met de Stichting Slow Food.

Op de Streekmarkt Smaak van Zwolle kunt u zelf proeven en genieten van alle lekkers dat onze streek te bieden heeft. Groente en fruit, kazen, vleeswaren, brood en banket, ambachtelijk gebrouwen bier, mooie wijnen, honing en honingprodukten, kruiden, mosterd: u vindt het allemaal op de grootste streekmarkt van Zwolle. Nieuw is de gezamenlijke presentatie van een aantal deelnemers aan Smaakroute Zwolle.

Slow Food Zwolle telt op dit moment 120 leden (en groeit snel!). De doelstellingen komen overeen met die van Slow Food (Inter)nationaal, maar richt zich nog meer op de lokale agricultuur en biodiversiteit. Met als voornaamste doelstelling de lokale streekproducten onder de aandacht te brengen bij een groter en breder publiek. Met diverse evenementen, workshops, kook bijeenkomsten, werkgroepen en huis bijeenkomsten. Lekker Puur en Eerlijk eten is hierbij altijd het uitgangspunt.

U bent van 11.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom op deze gratis toegankelijke streekmarkt. In verband met de beperkte parkeerruimte verzoeken wij u zoveel mogelijk per fiets te komen. En vergeet niet een grote tas mee te nemen!

Deelnemers (stand per 22 augustus 2013): De SmaakspecialistSlowfood ZwollePrince PieWijnkoperij Henri BloemStadbrouwerij Hettingabier,Kaasboerderij de HeileuverFoodservice SallandDe Geitenbreier, Cantina del Gusto, Korenmolen WindlustSchapenmelkerij de VreugdehoeveTuinderij De Zonnehorst,  De Kruitwitch, Biologische Bakkerij Le PerronGroenteman William vd VegtDoepark NooterhofBakken met Niels,  Ben’s Houtovenbrood, Imker van Geenhuizen, De Ambachtskeuken, Antonia’s Mosterd & Delicatessen,Varkensproeftuin De Panhof, Flores del Campo, Pauw BierOp Tafel (cadeau artikelen) , Landjuweel De HoevenAnsie’s Brownie StoryKaasboerderij De HuppeWijnkoperij Het Wijnkristal, Buitenplaats Natuurlijk Goed‘t Konkeltje,Hannie’s Hakhoning,  de Geitenboer, Bierbrouwerij Witte Klavervier, De Boleet,Weldaad Genieten van Geuren, Bontolie, Buffelfarm KelderHet HanzehuisSlagerij HaverkortBrouwerij PraghtSmaakroute ZwolleBoerderij Overesch , Mulder ambachtelijke Kaaskoekjes